dimarts, 31 de gener del 2012

Yochano 208 i Achilifunk Sound System

Aquesta setmana dos concerts molt recomanables. Arrels de Gràcia altre cop al Rumba Club, i Achilifunk Sound System a la Sala Stroika, el divendres. Fins ara, més enllà d'Ai Ai Ai no hi havia cap grup que s'atrevís amb el format sound system. Achilifunk Sound System parteix de Banda Achilifunk i aquesta serà la segona actuació. Sam Mosketon guitarra i veu, Lalo a la guitarra, Rambo a la percussió i Txarly Brown als plats. Diuen que la primera actuació va deixar el llistó molt alt...

A destacar del Yochano, la febre rumbera que s'ha despertat a Japó. I és una bona notícia, perquè a Japó es compren discos, no com aquí. Serà el mercat del futur, el japonès? ja ho veurem al llarg d'aquest any. De moment els discos, ja sigui en cd o vinil, van que volen. Mentrestant, aquí molta gent indignada perquè han tancat megaupload i moltes sèries els han quedat mig veure...





dissabte, 28 de gener del 2012

Estàndards de la Rumba Catalana, Volum 1

FORCAT acaba d'editar Estàndards de la Rumba Catalana. Volum 1, el primer llibre de partitures dedicat íntegrament a la rumba catalana.S’hi recullen melodies, acords i lletres de 24 de les peces més populars del gènere, seleccionades per diversos periodistes, melòmans, aficionats, experts, músics i professionals de la música. Més informació a: http://www.forcat.org/estandards/ 




dilluns, 23 de gener del 2012

Yochano 207 i La Màlaga

Yochano 207 amb l'anunci de nous treballs de Lady Gipsy, Arrels de Gràcia, 4 de la Cera, Viejos Rumberos i Los Amaya. Aquest dimecres, concert de La Málaga al Rumba Club amb sessió de dj Oriolet.



diumenge, 22 de gener del 2012

Noves Dates de Banda Achilifunk

Quatre nous concerts de Banda Achilifunk! 9 de Febrer a Madrid, 24 de Febrer a Bilbao i 25 de febrer a Santander.  Des de la seva pàgina de Facebook ens avisen que està en marxa el primer videoclip de la banda.

dimecres, 18 de gener del 2012

Selectors Badabadoc a Pilé on 45 i Modernisme Aborígen vol.4

Aquest divendres, nova proposta bomba al "Pilé on 45" (Restaurant Llibreria Anònims, C/ Miquel Ricomà 57, Granollers). Aquest cop, els encarregats als plats són els Selectors Badabadoc, que tornaran a fer sonar seixantes catalans. Aquesta també serà una bona ocasió per aconseguir el nou recopilatori de Modernisme Aborigen recopilat per els Selectors Badabadoc. I ja en van 4! Aquest volum, un dels millors, recull grans hits impossibles de trobar en digital i difícils de trobar en vinil com "Si Sabéssis" de Maika, "Fes, Fes Camí" de Els Tinos, "Per Sant Joan" de Bruno Lomas i "Cebes Tendres" (sí sí... el Green Onions) de Ferran Orteu! Una labor vinilo-arqueològica lloable i ben dirigida a rescatar un patrimoni interessantíssim i lamentablement oblidat. Per més informació, Pilé on 45 i Modernisme Aborígen.



Uptight Soul i Maybe Another Club

Aquest dissabte, nova sessió de Maybe Another Club, al Shake It! La selecció músical anirà a càrrec de Dave Chambers i Ivan Thorpedo.
La setmana passada es va inaugurar, amb èxit rotund, el Uptight Soul Club a la sala Orígen, al Poble Sec. El fet de coincidir amb el concert de Tommy Hunt & The Black Beltones va fer que aquesta  proposta comencés amb molt bon peu. Ja hi ha programades noves sessions pels pròxims mesos. Per més informació, Ivan Thorpedo i aquí.



dimarts, 17 de gener del 2012

Yochano 206 i 205

Com que no vaig ser a temps de publicar el de la setmana passada els penjo junts. A grans trets, em quedo amb el nou video de Lito i Sant Gaudenci promocionant el comerç a Horta i amb les crítiques (previsibles) al Best Yochano 2011. Per més informació del video, Sant Gaudenci.



dimarts, 3 de gener del 2012

Best Of Yochano 2011

Com cada any, Yochano ha organitzat una enquesta per saber què és el millor que ens ha deixat aquest últim any pel que fa a la rumba. És una bona iniciativa que permet estar al cas de les novetats, entendre l'evolució dels grups i les tendències. Aquest any hi ha moltes sorpreses!


dilluns, 2 de gener del 2012

Yochano 204 i Micu

Aquest dimecres a l'Apolo el Micu (cantant de Meztuca) presenta el seu nou disc "La Fusta" al Rumba Club, a l'Apolo [2]. Després del concert, Txarly Brown als plats. Per poder seguir el Micu, ha estenat un blog: http://micu.cat/.




Rumba Club Gener

Aquest Gener, més Rumba Club amb el Micu (presentant nou disc), Sherpah, Rumba sin Rumbo, ... i la Màlaga (grup revelació 2011 Yochano). Als plats, Txarly Brown, Adri i Oriolet.