dilluns, 14 de desembre del 2009

La Diada de la Rumba desborda el CAT

La primera edició de la Diada de la Rumba, amb presència dels principals exponents actuals i històrics del gènere, fa petit el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. L'associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) es presenta públicament amb un èxit de públic que ha sorprès a la pròpia organització.

Ahir diumenge 13 de desembre de 2009 tingué lloc la primera edició de la Diada de la Rumba, una jornada d'activitats centrades en la rumba catalana entre les quals s'hi comptaven tallers, classes magistrals i una mostra de productes rumberos. Pere Pubill Calaf "Peret" ha ofert una classe magistral de rumba catalana i el seu antic palmero Antoni Valentí "Tio Toni", de Patriarcas de la Rumba, ha homenatjat el seu germà "Paló", traspassat fa poques setmanes. La jornada ha conclòs amb una gran jam session final amb la participació de Sabor de Gracia, Achilifunk, Micu, Derrumband, La Troba Kung-Fu, Papawa, Los Manolos, Rumba de 9, Ai Ai Ai, Ojos de Brujo, Rumba Tarumba, La Pegatina, Gertrudis, Latino y los Llobregantes, Pantanito, Don Domingo, Rumba Expresso, Estrellas de Gracia, Rumbamazigha, Chipen, Tio Toni (Patriarcas de la Rumba).
Tant l'organització com els responsables del Centre Artesà Tradicionàrius s'han vist sorpresos i desbordats per la massiva assistència de públic als actes programats. Aquesta s'ha calculat en
prop d'un miler de persones al llarg del dia, la majoria d'elles concentrades durant el concert final.