dijous, 16 de setembre de 2010

Arriba la Banda Achilifunk!!

Aquesta nova entrega dels Achilifunk (completant la trilogia!) és un disc gravat per la Banda Achilifunk i la Original Jazz Orchestra Taller de Musics. Es titula "Gitano Real" (Lovemonk, 2010) LMNK37. El dia 20 d'octubre surt a a venda, però per la Mercè ja es podrà conèixer de què va tot això.

En aquest disc treballen colze a colze músics de la rumba, el funk i el jazz. La formació és Sam Mosketon (Papawa), Muchacho (La Troba Kung-Fu), Jack (Rumba Vella), Rambo (Sabor de Gràcia), Lalo i Paco (Fundación Tony Manero), i la OJO, la Original Jazz Orchestra del Taller de Musics. El disc que apareixerà es diu "Gitano Real" (Lovemonk, 2010) LMNK37 i surt a la venda el 20/10/2010.

El so d'aquest disc és completament nou i serà un referent indiscutible. Rumba amb Groove , o Soul arrumbat, depèn de com es miri. Fusió de funk, soul, jazz i rumba. En els darrers 50 anys, alguns rumberos ha flirtejat amb la música negra amb encert ... però cap d'ells ha apostat completament per aquesta fusió. Atenció coleccionistes, aquest disc segur que farà història, o sigui que aquest cd s'ha de tenir a casa.

Sovint s'editen discos amb col·laboracions exòtiques, projectes conjunts de diferents bandes, ... n'hi ha de tots colors. Molts sóc col·laboracions de despatx, que no quallen. Però aquest no és el cas, l'entesa és total. Després de l'interès i la sorpresa que van generar el tema "Achili Funk" i "Ratón" pel primer recopilatori de Achilifunk, va quedar clar que aquest era un camí a explorar si hi havia músics predisposats. Fa un any, a la celebració dels 10 anys de Radio Gladys Palmera som molts els que vam quedar meravellats amb la primera actuació de la "Achilifunk Band" a l'Apolo. De fet, corre una gravació d'aquell concert que ja és objecte de culte...


En el "Gitano Real" hi ha temes nous, versions de rumbes antigues, de temes funk, de blaxplotation, de sambes. Alguns temes més achili i altres més funk, però tots tenen com a denominador comú el so "achilifunk", que crec que ja és una etiqueta ben definida. El primer que em va venir al cap quan vaig escoltar-lo va ser el "Massive" de Jazz Jamaica, pel fet que en els dos casos s'afegeix amb encert el so bigband a una música directa i ballable. Al meu entendre, aquest disc és la culminació de la fusió de música negra amb rumba. És el meu disc preferit d'aquest 2010.

No us perdeu el disc de la Banda Achilifunk!!!!