diumenge, 3 d’octubre de 2010

Yayu Chango

Agustín Abellan Malla el "Chango" ha tret un nou disc. L'activitat del Chango en el món de la rumba es remonta a finals dels 60s. El seu primer single el va editar el 1972 i durant la dècada dels 70s va editar un LP, "La Rumba y la Marcha", i sis singles (si no vaig errat). Els primers discs són de rumbes molt llatines, i amb el temps explora el Soul i Funk-Rock. Des d'aleshores no ha tret cap altre disc "oficialment". Tot i així no va deixar de cantar, al contrari, i es va dedicar sobretot a cantar en celebracions gitanes, on era molt cotitzat. També esta molt vinculat a l'església, on encara hi canta. Si mireu al youtube hi ha un tou de videos d'ell cantant, alguns amb el seu germà, el Sisquetó. Ara el Chango viu a Mallorca, i pel que diuen està delicat de salut i hi veu molt poc.

Aquest any ha tret un disc que es diu "Entre Hermanos", i el firma com a "Yayu Chango". L'ha produït el seu fill, el Kiki Maya, un altre rumbero destacat, i inicialment només es venia a l'església. Pel que diuen la primera fornada ja ha volat, i no és per menys, val la pena. Ara es pot comprar a través de kikimaya2010@hotmail.com.

Cal avisar que és un disc del "culte" i per tant totes tenen missatge religiós. Però està molt ben produït, ben tocat, i el Chango encara conserva molt bona veu. En aquest disc es distancia de la música llatina i adopta una veu un registre més aflamencada que en els altres discos. Està molt ben fet i sona molt bé. Dos dels millors temes, Misericordia i Aleluya ja van aparèixer al disc "La Rumba i la Marcha", i s'han gravat de nou amb encert.

Aquí va el link per escoltar el disc sencer: