divendres, 7 de juny de 2013

iCatRumba presenta: La Rumba del s.XXI

El divendres 21 de juny, concert al CAT amb La Màlaga i Arrels de Gràcia. Imprescindible!LA RUMBA DEL SEGLE XXI
La rumba catalana ja té hereus de les figures que la van portar a la fama el segle XX i un canal de difusió musical internacional obert les 24 hores del dia iCatRumba by iCat.cat

La Rumba Catalana s'ha regenerat als inicis d'aquest segle: Centenars de grups nous, associació que engloba gran part de l'escena (FORCAT), club que programa música en directe setmanalment desde fa 6 anys (Rumba Club), newsletter setmanal (Yochano),revista especialitzada (Santa Rumba), pàgines web amb actualitat del gènere (Sant Gaudenci i Calarumba), i presencia a els principals escenaris del país. Només ens faltava una font d'emissió contínua de tota aquesta herència cultural i de les novetats que setmana a setmana genera aquest gènere. iCatRumba by iCat.cat presenta en directe a La Màlaga i Arrels de Gràcia. Dos dels grups que els últims anys han crescut amb més força i amb temes com “Només tu i jo” o “La Moto” que ja són clàssics. Hi ha qui ja els veu com a hereus dels artistes i grups que més han fet per a la consagració de la rumba catalana. Ambdós grups arriben el 21 de juny, Dia de la Música, amb el seu primer disc sota el braç: La Màlaga amb “Mañana Sol” (Sant Gaudenci Records, 2013) i Arrels de Gràcia amb “Més o Menys” (Achilisounds / Sant Gaudenci Records, 2013). Un concert que promet ser referent de la rumba catalana del 2013 i dos dels grups que més faran sonar el ventilador al món les pròximes dècades.


LA MÀLAGA
La Màlaga és essència rumbera, rumba catalana de la més pura. Proposa un espectacle musical d’una hora i mitja de temes propis amb lletres malaltissament enganxoses i temes estàndards de la rumba. L'elegància i el “tempo” frenètic dels seus espectacles i el directe potent i dinàmic que caracteritza la banda, fan dels seus concerts una vibrant descàrrega rumbera que no deixa descansar al públic ni un sol instant. Fa ja tres anys que la seva teràpia rumbera ha ajudat a milers de persones a sortir dels seus problemes i veient que funciona raelment bé, el grup ha decidit repartir teràpia rumbera per tots els racons del món. El seu recent sortit 1r disc "Mañana Sol" i el videoclip de "Mestre Peret" amb l'aparició del mateix Peret, omplen de credencials La Màlaga per a ser una referència de la rumba catalana contemporània.
        Web: http://lamalagarumba.com/
        Videos: http://youtu.be/desNIrSgmk0 / http://youtu.be/5hlrKFes9ec

ARRELS DE GRÀCIA
Arrels de Gràcia són la jove promesa de la nova rumba catalana de la comunitat gitana. Formats en prou feines fa dos anys al voltant de la figura d'en Jonatan Giménez, fill del cantant Yumitus del Pichón (Estrelles de Gràcia). Després de diversos canvis de formació ha trobat la seva estabilitat al costat d'un combo compacte de rumberos i s'ha guanyat una merescuda fama al circuit barceloní de petits locals. "Més o menys" és el seu primer disc on es reuneixen 12 temes compostos i interpretats pel mateix Jonatan, fet inusual en la història de la rumba catalana. Sense anar més lluny, les seves dues primeres composicions s'han convertit en himnes de la nova rumba que molts grups han adaptat al seu repertori, estem parlant de "La Moto" o "L'Espardenya". Una formació que en uns anys seran recordats per reescriure la història del llegat rumber caló de la nostra ciutat.
        Web: http://goo.gl/51jAi
        Videos: http://youtu.be/ohjovbOm0nI / http://youtu.be/jR12CpUb3CE


ACHILISOUND-SANT GAUDENCI RECORDS
Neix una idea de discogràfica per a ajudar a publicar, difondre i fer sonar la rumba catalana per tot el món: Achilisound-Sant Gaudenci Records. Amb noms com Chacho, Papawa, The Lito, La Màlaga, Arrels de Gràcia, Derrumband, Los Impagaos o Rufino es presenta al món. Tota una declaració d'intencions, que preten ser una plataforma de referència de l'escena.


TITOL
iCatRumba by iCat.cat presenta la rumba del segle XXI

GRUPS
La Màlaga i
Arrels de Gràcia

DATA
divendres 21
juny 2013

HORARI
21:30 Obrim portes
22:00 Arrels de Gràcia
23:30 La Màlaga

LLOC
Centre Artesà Tradicionarius
Trav. de St. Antoni 6-8,
Gràcia, Barcelona
Fontana, L3

ORGANITZA
Centre Artesà Tradicionarius, Achilisound i Sant Gaudenci

COL·LABORA
Forcat

PREUS
Aturats i menors de 12 anys
Amics del CAT, socis de FORCAT i 30 primeres anticipades
Anticipada internet o guixeta del CAT fins el 14 de juny
Anticipada internet o guixeta del CAT
A guixeta (TresC & Carnet Jove: 35% descompte)