dissabte, 12 de març de 2016

FORCAT a la Festa Major de Gràcia.

Nota informativa de FORCAT: 

FORCAT i l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia han signat un acord de col.laboració igualitària per a organitzar les FESTES DE GRÀCIA 2016 a la PLAÇA DEL POBLE ROMANÍ, que també s’anomenarà PLAÇA DE LA RUMBA CATALANA.

Ambdues entitats han determinat conmemorar el 600 ANIVERSARI DE L’ARRIBADA DELS GITANOS A CATALUNYA i que l’any passat el Parlament de Catalunya fes la DECLARACIÓ DE LA RUMBA CATALANA COM A PATRIMONI CULTURAL DE CATALUNYA.

Les festes arrencaran el dilluns, 15 d’agost, i finalitzaran el diumenge 21. Una setmana per a omplir d’activitats lúdiques al voltant de la cultura gitana i la rumba catalana. Una zona gastronómica, una zona cultural, una zona barra de bar i un gran espai per a veure i gaudir de les actuacions i espectacles, amb un bon escenari i els equips necessaris. Activitats per a totes les edats, origens, procedències, sexes… Tallers Rumeros de palmes, de guitarra, de percussió, de ball, combinats amb els tradicionals pallassos, titelles, concert d’havaneres, el cinema a la fresca o el sopar de germanor. 

Serà una plaça guarnida. Volem fer una espectacular entrada, un sostre ben decorat i detalls acurats. I volem concursar. I això requereix molt esforç. Faran falta moltes mans i braços, faran falta idees, ofici i/o entusiasme. Per això, fem una crida a tots els associats que d’una o altra manera vulguin i puguin col.laborar en tasques de voluntariat. Faran falta responsables de les àrees: administració, artística, hostalera i cultural. Faran falta companys i companyes per anar preparant les decoracions i guarnits durant dies convinguts i al llarg d’uns mesos, com també faran falta per als muntatge general uns dies previs al 15 d’agost.

Apart dels voluntaris de FORCAT i de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, cal obrir el ventall a totes les persones entusiastes que, sense ser membres de cap de les entitats, vulgui participar de les tasques i treballs.