dimecres, 27 de juny del 2012

Concerts de Skatobeat, Penguins, Guaita'ls i Bla Bla Black


Aquí van els pròxims concerts de Skatobeat, Penguins, Guaita'ls i Bla Bla Black. Skatobeat (ska band 1995-2002) tornen de nou a l’activitat de forma temporal, despres de 10 anys sense pujar d'alt d'un escenari. La contractació de tots aquests grups està oberta a través de Fart West Management 696 73 25 11 / fartwestmanagement@gmail.com. Per escoltar alguns temes de la nova banda de mod jazz Bla Bla Black, aquí.

-29 de Juny, Festa Major de Terrassa al al Parc Vallparadis (Torrent de les bruixes) SKATOBEAT (ska band 1995-2002) + ENTREPIERNA + THE BOMBINS + BONOBOS Gratis de 22h a 05h
- 30 de Juny Dia de la Musica al carrer La Bisbal de L'empordà:  THE PENGUINS KIDS a la tarda /

THE PENGUINS a la nit. Mes info: facebook
- 30 de Juny Deltebre THE DEATH LOVE JOY. Mes info: facebook
- 6 de Juliol a Pallejà: THE PENGUINS (23.30h) + PIRATS SOUND SISTEMA
- 7 de Juliol Festa Major de Esparraguera: THE PENGUINS (02.30h)
- 7 de Juliol Festa major de Vic: GUAITA'LS + BRAMS + KÒDUL
- 12 de Juliol Cal Millonari (Sentmenat): BLA BLA BLACK (Soul)
- 14 de Juliol Festa Major de Montardit de Baix: GUAITA'LS + RUMBA AL BAR + LA SABANDIJA. Mes info: facebook



SKATOBEAT va néixer com a banda a la ciutat de Barcelona de mitjans dels anys 90. Va formar part de la segona onada de grups dedicats a la música jamaicana de la ciutat i de la resta de la península, junt a d’altres companys de generació com Mount Zion, Discipulos de Otília, Skaparàpid, Skalariak, la Thorpe Brass, Amusic Skazz Band o Moonrakers.
Durant els anys que van estar en actiu van realitzar nombrosos concerts que els van dur per tota la geografia catalana i algunes ciutats de la resta de l’estat. D’aquesta manera van poder compartir escenari amb múltiples bandes, tant internacionals (Selecter, New York Ska Jazz Ensemble, Dr Ring Ding, Skarface, Toasters o Bad Manners) com nacionals. En aquest darrer cas, van poder tocar tant amb bandes afins pel que fa a l’estil musical (totes les que estaven en actiu en aquella època) com amb bandes centrades en estils més o menys llunyans (Potato, Joxe Ripiau, Amaparonia, Fundación Toni Manero, Hechos contra el Decoro o Companyia Elèctrica Dharma). Els concerts van ser de tot tipus, des de festes majors a festivals de renom (Telecogresca, Dr. Martens, Arbucies), passant per sales de concert, centres socials, cases oKupades , etcètera.
Pel que fa a les gravacions pròpies ens van deixar una maqueta (Run Maxwell Run, Propaganda pel fet 1996) i un CD (Skatobeat Sound, Tralla Records 2002). Així mateix van participar en diversos CD recopilatoris (1st Internacional Dr. Martens Ska Festival; Ska Sampler 2002 Tralla Records, Acampada Jove Arbucies 1999). Així mateix, van participar en el vídeo recopilatori del concert realitzat el 20 d’agost de 1997 a Barcelona junt a Gazapos i la Gran Orquesta Republicana.
Després de vora una dècada des del seu darrer concert, SKATOBEAT tornen de nou a l’activitat de forma temporal. D’aquesta manera, aquells que van poder veure’ls en el seu dia i aquells que per edat no van poder fer-ho podran gaudir de la forma d’entendre el ska que tenien bona part de les bandes de mitjans dels 90. Allunyats de poses, virtuosismes i esteticismes, fusionant el que els venia en gana i organitzant unes festes dignes de ser recordades.
La formació amb la que tornen és la que van tenir de forma més o menys estable durant el temps en que van estar funcionant: veus (2), guitarra, baix, bateria, teclats (2) i secció vents (3).