dilluns, 17 d’octubre del 2011

Yochano 193

El Yochano d'aquesta setmana anuncia la pròxima aparició del llibre de Juan Puchades sobre el Peret. Juan Puchades s'ha dedicat a fons a documentar i desentrelligar la carrera musical del Peret per tal de poder explicar de manera ordenada i coherent aquesta trajectòria. En particular, això ha suposat investigar què va passar aquelles nits de principis dels 60, quan es coïen els primers èxits del Peret. No és una feina gens fàcil, i prova d'això ho són el gran nombre de textos contradictoris sobre el que va passar i el que no va passar en els primers anys d'èxit comercial de la rumba. A més, la vida i la carrera musical del Peret han estat molt intenses, i és difícil contextualitzar cada una de les decisions preses al llarg de tots aquests anys. És molt interessant, també, analitzar quines han estat les claus del seu èxit a cada una de les seves etapes musicals.
Juan Puchades és un bon periodista i té un ampli bagatge en el món de les lletres i de la música. Entre altres coses, va ser cofundador de EFE EME, on hi segueix escrivint i "manant". Espero que hagi pogut desenvolupar les seves habilitats, tot superant testimonis, escrits i referències contradictòries.

Una altra recomanació per aquesta setmana. Al blog Hamabipulgada es penja setmanalment una sessió de música que és emesa per radio al País Vasc. En general totes les sessions valen la pena. Aquesta setmana s'ha aventurat amb èxit a una sessió de rumba, soul i latin. Descarregala aquí.



YOCHANO NEWSLETTER
NÚMERO 193
SEMANA DEL 17 AL
24  DE OCTUBRE 2011
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
LLEGA “NUESTRO” LIBRO DEL AÑO !!! LA BIOGRAFÍA DE
PERET ESCRITA POR JUAN PUCHADES
UNA DE LAS GRANDES EFEMERIDES RUMBERAS DEL AÑO VA A SER POR FIN VER PUBLICADO EL LIBRO BIOGRÁFICO QUE JUAN PUCHADES HA ESCRITO SOBRE PERET. ESE DOCUMENTO AL QUE PERET SUELE REFERIRSE COMO “LA BIBLIA DE LA RUMBA”. “LA VERDAD” ESA CONSTANTE QUE OBSESIONA A PERET DESDE HACE UNA DÉCADA Y QUE SEGURAMENTE NOS VA A DEPARAR MÁS DE UNA SORPRESA. A PRIORI EL BIOGRAFO ES UNO DE LOS POCOS PERIODISTAS REPUTADOS (EFE EME) QUE SIMPATIZA ABIERTAMENTE CON LA RUMBA, UN HECHO CURIOSAMENTE INSÓLITO EN UN PAÍS DE PERIDOISTAS ANGLOFILOS ACOMPLEJADOS. LA EDITORIAL GLOBAL RHYTHM LO ANUNCIA PARA EL 24 DE OCTUBRE !!!.
http://www.peret.es/
http://www.globalrhythmpress.com/es
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CONCIERTOS CHANANTES DE LA SEMANA
EL MIERCOLES LARUMBÉ PRESENTAN NUEVO CD “MIRANDO PA TAUBATÉ” EN RUMBA CLUB Y DE POSTRE INVITADO DE HONOR DESDE UK EL DJ TROPICAL CAL JADER DEL COLECTIVO MOVIMIENTOS UK. Y NUEVO VIDEOCLIP A LA VISTA, EL SIMPÁTICO MINI FILM “TOCAT DEL BOLET” DE LOS TERRATOMBATS DE ANOIA
www.arribalarumbe.com/
TERRATOMBATS: "Tocat del BOLET"
http://www.youtube.com/watch?v=0kojb1MGjkI&feature=share

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
NOVEDADES RUMBERAS 2011
GITANOS CATALANS
HOY TOCA RESEÑAR UN FILM !!!, TAMBIÉN ESTE 24 DE OCTUBRE SE PRESENTA EN EL CINE ALEXANDRA DE BARCELONA EL DOCUMENTAL “GITANOS CATALANS” DIRIGIDO POR ANTONI SICUS CARBO-NELL Y XAVIER GAJA CON PRODUCCIÓN DE ELS FILMS DE LES SARGANTANES I AGIPCAT (AGRUPACIÓ D'ENTITATS GITANES DELS PAÏSOS CATALANS).
http://www.facebook.com/pages/GITANOS-CATALANS/202978629776049

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////http://amabipulgadak.wordpress.com/2011/10/