dissabte, 15 d’octubre del 2011

You'll Loose A Good Thing, de Barbara Lynn

Fa quatre anys el Txarly em va passar el You'll Loose A Good Thing de Barbara Lynn, de paquet amb la versió magistral en reggae de Audrey. Al principi la versió original no em va causar ni fred ni calor, però vaig tenir la impressió que la valoraria amb el temps. Per tant, la vaig posar a la secció de "música que cal escoltar de tant en tant". I així ha estat!
Les gravacions de Barbara Lynn de principis dels 60s són impecables. Tots els discos d'aquella època són molt bons. Als 70s la seva popularitat va decaure i no es va adaptar amb èxit a les noves tendències del soul. Després va estar força temps apartada dels escenaris. Tot i així, recentment ha tornat a tocar i cantar en públic...  i de quina manera! A youtube hi ha videos de diverses actuacions espectaculars (a Barcelona no ha tocat mai, oi?).
Aquí van dos vídeos. Un, de fa uns quants anys, en una actuació a la tele. Val la pena mirar-lo perquè no és playback, o si més no no és la gravació que va gravar per Jamie. La interpretació del piano és més rica i té aires de finals dels 60 (però no sé de quin any es). L'altre video és d'una actuació recent. És igual que ja no disposi de una orquestra impecable, que l'acompanyi un teclat utilitzant registres inadequats,... tant és. L'entrega que demostra a l'escenari és espectacular. I més si tenim en compte que va néixer... el 42!!!
l per acabar, una entrevista recent on explica els motius de la seva tornada als escenaris: http://www.bluesmusicnow.com/lynn.html