dimarts, 16 d’abril de 2013

Bolao Collection n.1: Manolo Bolao Quartet


Bolao Collection neix per la necessitat de recuperar l’obra d’artistes i formacions que han estat cabdals pel desenvolupament de la història de la nostra música moderna, arribant a traspassar fronteres. Partint de material ja editat que es troba descatalogat o bé d’arxius sonors totalment inèdits construïm una nova edició que no només parteix del so sinó que a la vegada recupera l’esència dels seus artistes ja sigui incorporant escrits, partitures, anècdotes, la biografía històrica i material curiós. Més informació a: www.petitindie.com/bolao

La primera referència de Bolao Collection és la reedició del LP Manolo Bolao Quartet, que es pot comprar a www.petitindie.com/eshop i a botigues especialitzades. Inclou descàrrega digital Mp3 i un llibret amb dibuixos i imatges inèdites de Manolo Bolao i amb notes del crític de jazz Karles Torra i del productor del disc i guitarrista Emili Baleriola.
Manolo Bolao Quartet

El passat dia 12 d’abril a l’Espai Xocolat de Palma de Mallorca es va fer la presentació del disc Manolo Bolao Quartet, on en definitiva es rescata l’únic disc que Bolao va enregistrar com a solista i que el pas del temps ha convertit en tot un clàssic. L’acte va resultar un èxit d’assistència de públic i va corrovorar que Bolao era una persona molt recordada i estimada a l’illa. Entre el més destacat, el parlament d’un emocionadíssim Emili Baleriola, ànima d’aquest treball. També el fet, que Toni Miranda portés les guitarres del mestre i juntament amb Baleriola les fessin sonar per tocar alguns dels temes més populars de Bolao. Salvador Font, un dels bateries més prestigiosos en l’àmbit del jazz i que juntament amb Baleriola va formar part del grup d’acompanyament del Manolo Bolao Quartet l’any 1984 també va ser una part importantíssima perquè l’acte funcionés. El millor regal, l’edició d’aquest treball i poder sentir en directe algunes de les peces del repertori de Bolao.

Vídeo en directe en homenatge a MANOLO BOLAO Quartet amb
Emili Baleriola (guitarra), Toni Miranda (guitarra),
Miquel Ferrà (contrabaix) i Salvador Font (bateria).


(text extret de petit indie)