divendres, 27 de maig del 2011

Achilifunk Band a Europa

El primer gurú de la música negra a flipar amb el tercer Achilifunk va ser Craig Charles, de la BBC. Ha punxat repetidament temes del Gitano Real en el seu programa The Craig Charles Funk and Soul Show, i no s'ha estat mai de repartir elogis. Amb ell, diversos djs, locutors de ràdio d'arreu del món s'han interessat per aquest projecte innovador. La Banda Achilifunk està triomfant en territoris on mai s'havia acostat la rumba. Potser els predecessors són Los Amaya, que segueixen cotitzant-se a ebay, però el reconeixement des del món de la música negra ha arribat molts anys després de que els seus discos sortíssin al mercat.
En els darrers mesos el Gitano Real s'ha editat al Japó, i nombroses botigues reals i virtuals especialitzades en música negra han incorporat el disc al seu stock (com per exemple www.dustygroove.comtower.jpwww.clinck.co.jpjazzysport.tistory.comwww.fatcity.co.ukwww.stradarecords.comwww.piccadillyrecords.comwww.djtunes.eswww.gigacrate.comwww.loop23.dewww.grooveattack.comwww.decks.dedovewax.netwww.jetsetrecords.netshop.marginalrecords.netwww.technique.co.jpwww.hhv.dees.juno.co.ukwww.bagpak.netwww.shop.kotenha.comultra-vybe.syncl.jpwww.soulseduction.comwww.japonica-music.comwww.chemical-records.co.uk,  ... i segur que me'n deixo perquè dia a dia apareix a més botigues). 

També s'han interessat per aquest projecte mitjans de comunicació digital d'arreu, i han aparegut molts reportatges i entrevistes. Les més recents a vanguard online, the street savvy (I i II), kudos records, ...
Sembla que Banda Achilifunk comença a rebre el ressò i l'acceptació que es mereix. Per seguir aquest allau de novetats, el millor és seguir-los a facebook: facebook.com/#!/achilifunk.

I més novetats. Com ja tenien previst des d'un inici, la Banda Achilifunk també actuarà en versió reduïda. Aquest format permetrà actuar en escenaris on la Banda Achilifunk + OJO no hi cap.  Esperem poder tornar a veure'ls ben aviat, tant en un format com en l'altre.