dimarts, 31 de maig de 2011

Primavera Ska de Ripollet

(Comunicat extret de boss-sounds)

L’Associació Cultural El Local celebrà una jornada commemorativa dels 10 anys de la Primavera d’Ska de Ripollet, celebrada a l’abril de 2001

El 20 i 21 d’abril de 2001 es celebrà a Ripollet la “Primavera d’Ska i altres ritmes jamaicans”, un festival de música jamaicana internacional amb novedoses activitats paral•leles com master classes, fira del disc de col•leccionisme… L’entitat organitzadora, Punxa l’Orella, apostava per un cartell musical de primer nivell i per la creació de nous espais de convivència i renovació de rols entre artistes, fans i públic. El farcit cartell del festival contemplava el primer (i fins a dia d’avui únic) concert del grup de reggae i jazz instrumental alemany The Senior Allstars, divendres 20, a l’Auditori de Ripollet. Dissabte 21 van tenir lloc master classes d’instruments com el trombó, la guitarra, el baix, el saxo i la bateria a càrrec de reputats instrumentistes del gènere membres de grups com Dr Ring Ding and The Senior Allstars (Alemanya) i Malarians (Madrid). Durant tot el matí van tenir lloc al Centre Cultural les classes i la tarda es dedicà a unir en format combo els diferents instruments treballats durant el matí, donant lloc a una fabulosa big band jamaicana formada per professors i alumnes. La nit de dissabte 21 va tenir lloc un concert gratuït al Parc dels Pinetons, amb els grups La Jeta Band (Ripollet), Moonrakers (Barcelona), Aggronauts (Barcelona), Amusic Skazz Band (Osona), Combo Internacional (Madrid-Alemanya) i Dr Ring Ding and The Senior Allstars (Alemanya), amb una assistència de prop de 3000 persones arribades d’arreu de Catalunya.

Per celebrar l’efemèride, l’Associació Cultural El Local ha programat el proper 4 de juny una jornada amb els següents ingredients. Al matí, a la Plaça 11 de Setembre, concert – vermut amb The Oldians i paella popular. Hi haurà sobretaula jamaicana amb la selecció del PD Xerramequ. A les 19h, a El Local (C/Monturiol 32), es farà el passi del documental ‘Intensified, come forward’, de Jep Jorba, al voltant de la història del grup anglès de ritmes jamaicans tradicionals Intensified. Es comptarà amb la presència del director del documental i es debatrà sobre l’actual estat de salut de l’escena jamaicana i de la implicació de la música en la lluita contra el racisme. A partir de les 22h, a El Local, tindran lloc les actuacions musicals de St Ignatius Conspiracy Dub (solo) i Rebelmadiaq Sound System.

Totes les activitats són gratuïtes excepte la paella (5€).