divendres, 11 de novembre del 2011

Disc del Chacho a la venda

Avui surt oficialment a la venda el nou disc de Chacho "El Primer Ministro de la Rumba", tal com ja avançàvem a l'anterior post. El disc està format per deu tracks nous més vuit remixos. Els deu temes triats formen part del repertori clàssic de Chacho, però tots són noves gravacions. Chacho ha gaudit per aquesta ocasió d'un combo espectacular, la crème de la rumba catalana d'avui: Sam “Mosketón Jr”, Jonatan Malla “Petete”, Jack Tarradellas, Christian “el viejo” i David Malla. I com es pot comprovar en el disc i en les comptades ocasions en què es pot veure actuant en directe, el Chacho segueix en plena forma. El tracklist del disc és el següent:


  1. Usted Abusó
  2. El Anillo
  3. Arriba Con Él
  4. Mi Catapúm
  5. Chao Chao Chao Buru Buru
  6. Hoy Tengo Ganas De Tí
  7. Nuestro Ayer
  8. Tu Pañuelo Verde
  9. Versos Y Cantares
10. Yo Te Quiero A Tí
11. Usted Abusó (Shantisan Remix)
12. El Anillo (Genious - Reggaeland Mix)
13. Arriba Con Él (Pol Sant Gaudenci Remix)
14. Tu Pañuelo Verde (Pachanguito - Old School Mix)
15. Chao Chao Chao Buru Buru (Miguelito Superstar - Italo Rumba Mix)
16. Mi Catapúm (dj Oriolet Remix)
17. Nuestro Ayer (Makala Remix)
18. El Anillo (Timber - Rumbia Refix)
 Les gravacions originals del Chacho no han estat mai digitalitzades, i els seus discos es cotitzen a l'alça. Tres dels temes inclosos en aquest disc, però, no havien estat mai enregistrats - Anillo, Versos y Cantares, Hoy Tengo Ganas de Tí. I per la resta, que havien estat enregistrats per EMI (3,4,5,7,8), Ariola (1), Marfer (3,10), la instrumentació i els arrenjaments triats per aquest disc difereixen força de les antigues gravacions. El projecte ha estat dut a terme magistralment per Txarly Brown. No ha estat fàcil convèncer el Chacho perquè tornés als estudis. Un parell d'anys enrere Chacho va gravar "El Pan y Los Dientes" amb Los Fulanos (Más Achilifunk, 2009) i "Tu Pañuelo Verde" amb Los Impagaos  (No Lo Intenten En Casa, 2009). Chacho no és un apassionat dels ritmes moderns, així que se sent més còmode en gravacions com les d'aquest disc. Bé, com les de la primera part d'aquest disc, ja que els últims vuit temes són remixos dels anteriors. Naveguen entre el early reggae (12), italo-rumba-disco (15), cumbia (18) i altres breaks llatins. Aquest nou disc val molt la pena. Sens dubte, és el disc de rumba del 2011.

Per comprar-lo, aviat el trobaràs a les botigues, però si el vols ja, envia un email a info@santgaudenci.com. A partir d'avui es pot descarregar des de diversos portals. Avui al matí ja era disponible a Amazon: download