dimecres, 30 de novembre del 2011

Inauguració Exposició Ricardo Tarragona

Exposició fotogràfica en memòria de RICARDO TARRAGONA
Ricardo Batista Ximénez (Tarragona, 28 agost 1964 - Barcelona, 24 desembre 2010)

(text oficial FORCAT):
Ricardo Tarragona fou un músic amb una llarga i intensa trajectòria en l'àmbit de la rumba catalana, la salsa i les músiques gitanocatalanes. Com a percussionista fou molt influent i se'l pot considerar un dels principals responsables de la introducció de les pailes o timbals (formant joc amb les campanes) a la rumba i a l'escena de les festes i rituals gitanos. La seva destresa va fer que fos requerit per artistes de tota mena al llarg de la seva carrera, des de Tito Puente a Serrat, passant per
Moncho, Manzanita, Parrita, Raimundo Amador, Tete Montoliu o El Gran Combo de Puerto Rico. A part fou membre titular de bandes com Pernil Latino, Sonora Catalana, Estrellas de Gracia, Ai Ai Ai o Chipén.

Aquesta exposició és un gest d'homenatge i reconeixement que des de FORCAT hem volgut retre-li, per tal que la seva memòria i el seu mestratge continuin vius. La mostra fotogràfica recull diversos moments de la vida del Tarragona, des d'escenes més familiars fins a situacions musicals, que de fet configuraren una part important i molt destacada de la seva vida.

La INAUGURACIÓ tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre de 2011, a les 21h., al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Gràcia (Barcelona).
Es realitzarà l'acte de nomenament de soci d'honor de FORCAT a Ricardo Tarragona. Hi assistirà el seu fill Ricardo Tarragona Jr. Hi haurà piscolabis i descàrrega rumbera.

L'EXPOSICIÓ es podrà veure de l'1 al 31 de desembre, al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Gràcia (Barcelona).

Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.)
Travessia de Sant Antoni, 6-8, Gràcia, Barcelona
L3 Fontana
Horaris obertura: de dilluns a divendres, 11:00 - 14:00, i 17:00 - 21:00
[23/12 i 30/12 tancat a la tarda. Festius i caps de setmana tancat]

Una producció de: Foment de la Rumba Catalana
Amb la col·laboració de: Sons de la Mediterrània (Grup Enderrock)  /  Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.)  
I el suport de: Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura (ICUB)  /  Obra Social d’Unnim Caix